Rekisteriseloste

REKISTERISELOSTE

Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen rekisteriseloste. Laatimispäivämäärä 10.1.2016.

 

  1. Rekisterinpitäjä

WebCube Oy, Taitotie 1, 63300 Alavus, Suomi.

 

  1. Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö

asiakaspalvelu@fiksurahoitus.fi

 

  1. Rekisterin nimi

WebCube Oy:n asiakasrekisteri.

 

  1. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus (rekisterin käyttötarkoitus)

Rekisteriä käytetään asiakkaan suostumuksella asiakkaan yksilöintiin ja tunnistamiseen WebCube Oy:n palvelussa, jossa asiakas voi jättää hakemuksen ja vastaanottaa laina- ja muita tarjouksia WebCube Oy:ltä ja sen yhteistyökumppaneilta.

Asiakasrekisteriä käytetään myös lakiin perustuvien ja viranomaisten määräysten ja ohjeiden mukaisten säilytys-, raportointi- ja kyselyvelvoitteiden hoitamiseen. Asiakasrekisterin henkilötietoja voidaan käyttää myös rekisterinpitäjän tai kolmansien osapuolien suoramarkkinointitarkoitukseen henkilötietolain ja tietosuojavaltuutetun ohjeistuksen mukaisella tavalla. Asiakasrekisteriä käytetään sähköiseen viestintään ja suoramarkkinointiin sekä sähköpostirekisterin keräämiseen. Käyttäjä liittyy suostumuksellaan vastaanottajaksi liittymislomakkeen avulla ja hänellä on milloin tahansa mahdollisuus pyytää nähdä, päivittää ja irtisanoutua uutiskirjeen vastaanottamisesta.

 

  1. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri sisältää seuraavan ryhmittelyn mukaiset tiedot tuotteiden hakijoista ja asiakkaista:

 

5.1 Hakijan henkilöön liittyvät perustiedot

  • Etu- ja sukunimet
  • Sähköpostiosoite
  • Suoramarkkinointikiellot ja -suostumukset
  • Asiakkaan itsensä antamat lisätiedot

 

5.2 Yhteisvastuullista luoton- tai muun tuotteen hakijaa koskevat perustiedot:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Suoramarkkinointikiellot ja -suostumukset

 

5.3 Hakemusta koskevat tiedot

  • Tuotetyyppi ja muita tuotetta koskevia tietoja
  • Haettu lainasumma ja maksuaika

 

  1. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin kerätään tietoja käyttäjältä asiakassuhteen syntymisen yhteydessä sekä asiakassuhteen kestäessä. Henkilötietoja kerätään:

  • Rekisteröidyltä itseltään hänen omalla suostumuksellaan.
  • Asiakastieto Oy:n (tai vastaava) ylläpitämästä luottotietorekisteristä
  • Väestötietorekisteristä (tietoja henkilöturvatunnuksen varmistamiseksi sekä osoitetietojen päivitystarkoituksissa)
  • Viranomaisten ylläpitämistä rekistereistä lain sallimissa rajoissa
  • Muilta rahoituslaitoksilta

 

  1. Tietojen luovutus

WebCube Oy voi luovuttaa tietoja lainsäädännön sääntelemissä rajoissa. Koko WebCube Oy:n henkilöstöllä ja sen lukuun toimivilla ulkopuolisilla henkilöillä on vaitiolovelvollisuus liittyen kaikkiin asiakastietoihin.

 

  1. Rekisterin suojaus

Henkilörekisterin käyttö on rekisterinpitäjän organisaatiossa ohjeistettu ja henkilörekisteriin pääsy on rajattu siten, että sekä manuaalisesti tallennettuihin, että ATK-järjestelmään tallennettuihin henkilörekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä käyttävät vain ne rekisteröidyn työntekijät, joilla työnsä puolesta on siihen oikeus.

Rekisterinpitäjä on järjestänyt toimitiloihinsa kulunvalvonnan. ATK-järjestelmä on suojattu käyttöjärjestelmän suojausohjelmiston avulla. Järjestelmään sisäänpääsy edellyttää kultakin rekisterin käyttäjältä määriteltyjen käyttäjätunnusten ja oikean salasanan syöttämistä. Toimeksiantosopimuksilla velvoitetaan rekisterinpitäjän toimeksiannosta henkilötietoja käsitteleviä tahoja suojaamaan henkilötietoja vastaavalla tavalla.

Verkkosivustossa tietoja suojataan SSL-suojatulla yhteydellä, sekä salauksella tietojen siirtojen yhteydessä.

 

  1. Rekisteröidyn kielto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten.

 

  1. Rekisteröidyn tarkastusoikeus, tietojen korjaaminen ja tietojen säilytysaika

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa henkilörekisteriin tallennetut, itseään koskevat tiedot ja saada niistä kopiot. Tarkastaminen on maksutonta kerran vuodessa.

Asiakassuhteen päättyessä asiakkaan tiedot poistetaan rekisteristä heti, kun niiden käsittely ei ole enää tarpeen, mutta viimeistään lain edellyttämän määräajan päätyttyä. Rekisterinpitäjä oikaisee, poistaa tai täydentää rekisterissä olevan, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta.

Rekisteröidyn kielto- ja tarkastusoikeuden toteuttamiseksi sekä tiedon korjaamiseksi rekisteröidyn tulee ottaa yhteyttä rekisteriasioista vastaavaan henkilöön.